enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5560
EURO
34,9367
ALTIN
2.444,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
25°C

KATLİAMCILAR YAKALANDI!

KATLİAMCILAR YAKALANDI!
30.06.2022
39
A+
A-

27 Nisan 2016’da Suriye’nin Ayn Dakka bölgesinde 76, Beluniye bölgesinde 14 ÖSO mensubu PKK terör örgütünün YPG kolu mensubu teröristleri tarafından katledilmişti.

CESETLERİ AFRİN’DE TEŞHİR ETMİŞLERDİ

Teröristler ÖSO mensuplarının naaşlarını bir araya toplayarak kurşuna dizmiş, daha sonra naaşları bir TIR dorsesinde Afrine başta olmak üzere çeşitli yerlerde konvoy halinde teşhir etmişti.  Yaşanan katliam o dönem bölgede büyük bir infial uyandırmış, halk ve ÖSO gruplarında derin bir üzüntü ve öfke yaratmıştı.

TERÖRİSTLER KATLİAMI İTİRAF ETTİ

Bu katliamın faillerinden 3 kişi ise Afrin’de Emniyet İstihbarat Başkanlığı Koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucunda yakalandı. Yakalanan şahıslar katliama katıldıklarını itiraf ederken şahısların sorgu işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMADA BULUNDU

Konuyla alakalı açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türk Polisi yakalar. 2016 yılında PYD/YPG Terör Örgütü mensupları tarafından Ayn Dakna’da 76, Beluniye’de 14 kişinin katledildiği katliamın faillerinden 3’ü, Emniyet İstihbarat Başkanlığımız ve Afrin Görev Gücü tarafından yapılan operasyonla Suriye Afrin’de yakalandı.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.