enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3216
EURO
34,6744
ALTIN
2.409,17
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Kaymakam DEMİRYÜREK: “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”

Kaymakam DEMİRYÜREK: “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”
09.11.2022
115
A+
A-
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “10 Kasım 2022 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 84’üncü Yıldönümü” münasebetiyle mesaj yayınladı. Kaymakam Demiryürek, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında O’nu; şükran, rahmet, minnet ve tazimle anıyoruz. Milletimizin istiklali ve istikbali için adanan 57 yıllık bir ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade, Ulu Önder’in fikirleri, eserleri ve fedakârlıklarını anlama ve pekiştirme günü olarak idrak ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günlerde bize düşen en mühim görev; O’nun “Benim Naçiz Vücudum, Bir Gün Elbet Toprak Olacaktır, Ancak Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, azim ve gayretle çalışarak, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak, güzide ülkemizi ve necip milletimizi milli ve manevi değerleriyle, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak olacaktır.
Bu manada da; Türkiye Cumhuriyeti, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda önemli mesafeler kat ederek, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun bir şekilde özgür, müreffeh ve dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline geldiği aşikardır.
Milli Mücadelemizin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi; şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacağı ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz ulvi mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, mukaddes hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.