enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Keşke yakalandığını görebilseydi

370 kişinin hayatını kaybettiği binanın Firari müteahhittin peşini bırakmayan kadın, 4 yakınının acısına dayanamayarak kalbine yenik düştü

Keşke yakalandığını görebilseydi
17.11.2023
76
A+
A-

Hatay’da 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidini bulabilmek için aylarca emek veren kadın, firari müteahhidin AVM otoparkında yakalandığını göremeden kalbine yenik düşerek vefat etti. Hatay’ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bulunan sitede 370 vatandaş hayatını kaybetmişti. Esra Dinçer de sitede kız kardeşi Ceyda Mursaloğlu, kız kardeşinin eşi ve kız kardeşinin 2 evladını kaybetti. Ailesinin acısıyla suçluları bulmak amacıyla çabalayan 44 yaşındaki Dinçer, defalarca kız kardeşinin ölümüne neden olduğunu düşündüğü müteahhit Mehmet Özat’ı Ankara’da, bulmaya çalıştı. Suçluların cezasını bulması gayesiyle çaba sarf eden kadın, 2 Kasım’da kalbine yenik düştü. Firari müteahhitte 10 Kasım’da AVM otoparkında depremde hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından bulundu ve polis ekiplerine teslim edildi. Özat, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı. Firari müteahhittin yakalandığını göremeyen Esra Dinçer’in eşi Mehmet Dinçer, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi.

Çok aradık

Mehmet Dinçer, eşinin acısına sebep olan şahısları bulmak için durmadan çaba sarf ettiğini belirterek “Eşimin kız kardeşi Ceyda ve ailesinin yaşadığı evin yıkıldığını öğrendik. Karanlıkta gittiğimizde, binanın yıkıldığını gördük. 4 gün boyunca enkaz başında kaldık, cenazelerini çıkararak definlerini yaptık. Emlak kent konutları 1.kısımda yaşıyorlardı, eşimin kardeşi, eniştesi ve 2’de yeğeni vefat etti. Binanın depremde yıkılmasının müteahhitten kaynaklı olduğunu düşündüler, sosyal medyada grupları vardı. Sürekli orada paylaşımlar yapıyorlardı. Eşimin bir acısı vardı ve bununda bir sebebi vardı. Acısına sebep olanı bulmaya çalıştı. Bizde Ankara’da kalıyorduk o dönemlerde. Müteahhittin Ankara’da olduğuyla ilgili duyum aldı. Alışveriş merkezlerine gitti, tek tek Mehmet Özat’ın fotoğrafını gösterdi. Müteahhittin yaşadığı evin bulunduğu siteyi öğrendi, bir seferinde görüldüğü söylenen alışveriş merkezindeki mağazaları gezip tek tek fotoğrafını gösterdi ama netice alamadı” dedi.

Yakalandığını göremeden vefat etti

Eşinin 2 Kasım tarihinde kalp krizi geçirerek vefat ettiğini ve firari müteahhittin yakalandığını göremediğini belirterek “İçinde kardeşini, yeğenlerini hep büyüttü. 2 Kasım’da akşam kalp krizi geçirerek vefat etti. Eşim müttehittin yakalanması için çok emek verdi, herkes adaletin önünde hesabını versin. Bu kadar can gittikten sonra müteahhittin tutuklanmasıyla yüreğime su serpilmedi. Giden canları geri getirmeyecek. Rabbim herkese sabır versin” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.