enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

KYK Yurtlarında Hatay Mutfağı Lezzetleri Sunuldu

BURDUR’da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilen Hataylı depremzedeler öğle yemeğinde Hatay mutfağından örnekler sundu.

KYK Yurtlarında Hatay Mutfağı Lezzetleri Sunuldu
08.07.2023
29
A+
A-

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan KYK yurtlarında misafir edilen 6 depremzede kadın, Hatay mutfağından yemekler hazırladı. Öğle yemeğine Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, Yurt Hizmetleri Müdürü Mustafa Özçelik ile depremzedeler katıldı. Depremzedelere yemekleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz ile Yurt Hizmetleri Müdürü Mustafa Özçelik dağıttı.

Yemeği hazırlayan depremzede Tunay Sürücü, “Depremden bu yana buradayız. Beş aydan beri kendi mutfağımızdan yemekler özlediğimiz için bugün kendi mutfağımıza ait yemeklerimizi tattırmak istedik. Birkaç arkadaş uğraşarak yaptık. Herkesin emeklerine sağlık” dedi.

Memleketlerini çok özlediklerini belirten Tunay Sürücü, “İnşallah kısa zamanda orada olmak istiyoruz. Kendi memleketimizin yemeklerini tadarak bir nebze mutlu olmak istedik” diye konuştu. Tunay Sürücü, Hatay mutfağına özgü, tepsi eti, kaytaz böreği, külçe, cevizli biber, humus ve künefe hazırladıklarını da söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, yemeğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Depremden sonra 75 gün Hatay’da görev yaptığını belirten Kemerkaya, “Biz hepimiz kardeşiz. Bugün siz buradasınız bilin ki bizler de yarın sizlerin yanında olabiliriz. Sizler burada olduğunuz sürece bizler sizlerin her daim hizmetkarıyız. Bu güzel lezzetleri bizlere tattıranların ellerine emeklerine sağlık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.