enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
12°C
Hatay
12°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
13°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C

Milletvekili ÇALIŞKAN: “Okullar ulaşılabilir olmalı”

Milletvekili ÇALIŞKAN: “Okullar ulaşılabilir olmalı”
29.09.2023
73

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, 11 Eylül’de Antakya’da başlayan Eğitim ve Öğretim hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Okulların açılacağı tarih belli olmasına rağmen, özellikle Antakya ve Defne okullarında birçok sorun çözülmeden okullar açıldı. Şu an öğrencilerin en büyük sorunlarının başında ulaşım sorunu geliyor” ifadesini kullandı.
Antakya-Defne okullarında birçok sorun olduğunu ifade eden Çalışkan, “Antakya-Defne özelinde okullarımızın birçok sorunu var. Bu sorunların 3 ayağı var. Birincisi Millî Eğitim Bakanlığı’nın okulun açılış tarihine kadar okulları yetiştirememiş olması, okulların uygun koşulları sağlayamamış olması. İkinci ise öğretmenlerin bir yandan okulları açma telaşı ile uğraşırken diğer yandan da Konteyner kent yönetimlerinde yer alması ve konteyner kentlerinde sorunlarla ilgilenmesi. Üçüncü ise velilerin ve öğrencilerin kendi içinde bulundukları durum. Şu an bu saydığımız sorunların herhangi biri giderilebilmiş değil” dedi.
Çalışkan ayrıca, “Bu koşullarda şu an en önemli şey okulların hızlı bir şekilde eğitime yeniden adapte olmasıdır. Bakım-onarım çalışmalarının yapılmasıdır. Aradan geçen 3 haftada hala hazır olmayan okulların olduğunu biliyoruz. Bazı okulların dış duvarları bile hazır değil. Su kesintileri, elektrik kesintileri devam ediyor. Tüm bunların yanında bazı öğrencilerin maddi yetersizlikten dolayı çeşmedeki suyu içmek zorunda kaldığını duyuyoruz. Bugün bu çocuklar içecek su parasını zor buluyorken, okula devamlılığını nasıl sağlayabilir. Nasıl eğitime adapte olabilir?” ifadelerini kullandı.
Okullarda en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Bazı okulların birleşmesiyle eğitimin en önemli sorunu ulaşım olmuştur. Taşımalı eğitimin şu koşullarda yetersiz olduğunu, bu noktada yetkililerin gerekli çalışmaları yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilerin her koşula rağmen okula gitme alışkanlıklarından vazgeçirmemek gerekiyor. Önümüzde uzun bir kış dönemi var. Kış koşullarına uygun olarak doğru düzenlemelerin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.