enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Mücbir sebep süresi uzatılacak mı?

Mücbir sebep süresi uzatılacak mı?
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca 6 Şubat depremleri sonrasında mücbir sebep hali uygulamasına gidildi. 31 Ağustos 2023’te sürecin sonlanmasına yönelik tepkiler üzerine uygulamaya, içeriği kısıtlanarak ve Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri özelinde devam edildi. Bölgede yaşamın normale dönememesine karşın mücbir sebep hali 31 Ağustos 2024’te son bulacak.

Hatay’da yaşamın normale dönmediğini dile getiren Mali Müşavirler, çeşitli mecralarda seslerini duyurmaya çalışmış ve mücbir sebep halinin uzatılmaması durumunda hem mükelleflerin hem de kendilerinin yeniden bir yıkım yaşayacaklarını belirtmişlerdi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşen AK Parti Hatay Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, çözüm konusunda çalışıldığını ifade ederek; “Değerli Cumhurbaşkanı Yardımcım Sn. Cevdet Yılmaz beye Hatay halkının önemli bir talebi olarak “mücbir sebep” konusunu arz ettim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız konuyu takip ettiğini ve özellikle etkilenen şirketler bakımından çözüm konusunda çalıştıklarını ifade etti. Başkanımıza Depremzede Hatay’ımıza verdiği değer ve önem için teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.