enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Rektör Depci’den Bayram Mesajı

Rektör Depci’den Bayram Mesajı
23.04.2022
41
A+
A-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajda İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920 Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak tüm dünyaya “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini ilan ettiğimiz gündür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü ülkemizin geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Eğitim verenler olarak bizler yeni nesillerin yetişmesinde, gelişmesinde ve ileri gitmesinde katkı sunacak en önemli aktörlerden biri olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu bilinç geçmiş nesillerden miras aldığımız ve sonraki nesillere miras bırakacağımız güzide ülkemize borcumuzdur. Milli Mücadelenin ve bağımsızlık yolunun öncüsü olan Büyük Millet Meclisi, vatanın dört bir yanının işgal edildiği, milletimizin bağımsızlık ve geleceğine kastedilen hayati bir dönemde açılmıştır. Açılan Büyük Millet Meclisi’nin yaktığı bağımsızlık meşalesi milletimizin yolunu aydınlatmıştır. O günlerde yanan meşale bugün ve daima yanacaktır.

2015 yılında, böylesine anlamlı bir günde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için gerekli bilimsel çalışmaların icra edilmesinde önemli roller oynamaktadır.

Birlik ve beraberlik içerisinde karşımıza çıkacak tüm zorlukları yenebilme azmini göstermiş bir milletin parçası olarak başta ülkemizin geleceği çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesileyle İstiklal Harbinin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.