enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Sel Felaketi Şehri Vurdu!

Geçtiğimiz hafta sağanak yağış nedeniyle selin vurduğu Samsun, bir kez daha aynı kabusu yaşıyor. Sel nedeniyle caddeler göle dönerken sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Ordu istikametinde ise heyelan meydana geldi. Şiddetli yağış ve sel nedeniyle İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde okullar tatil edildi.

Sel Felaketi Şehri Vurdu!
13.06.2023
34
A+
A-

Samsun‘da bir hafta içinde meydana gelen sel felaketi, şehri etkisi altına aldı. Şiddetli sağanak yağışlar sonucunda caddeler göle döndü, kaldırımlar çöktü ve birçok araç sel suları içinde mahsur kaldı. Gece boyunca devam eden yoğun yağışlar, şehirde sel felaketine neden oldu.

Sel sularının etkisiyle caddeler adeta dereye döndü, kaldırımlar çökmeye başladı ve alt geçitler sular altında kaldı. Bazı araçlar sel sularına kapılarak mahsur kaldı. Bazı bölgelerde ise evlerin bodrum katları suyla dolup taştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sel felaketine karşı mücadele çalışmalarına hemen başladı.

Öte yandan, Canik Belediyeevleri Mahallesi çevre yolunda sel suları nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Samsun Ordu kara yolu kirazlık bölgesinde ise bazı araçlar yolda mahsur kaldı ve heyelanlar meydana geldi. Gülsan Sanayi Sitesi’nde de birçok iş yeri su baskınına maruz kaldı.

Sel felaketi nedeniyle Samsun’da bugün eğitime bir gün ara verildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerindeki tüm okulların 13 Haziran 2023 Salı günü kapalı olacağını duyurdu.

Yoğun yağışlar nedeniyle tramvay seferleri de iptal edildi. Vatandaşlar işlerine gitmekte güçlük çekti. Atatürk Bulvarı’nın Kenan Yara Köprüsü ile Gençlik Parkı bölümü su birikintileri sebebiyle trafiğe kapandı. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle tıkanan mazgallar ve kanallar açılarak su birikintisi tahliye edildi ve yol yeniden ulaşıma açıldı.

Samsun’da meydana gelen bu sel felaketi, şehirde önemli hasarlara ve ulaşım güçlüklerine yol açtı. Yetkililer, selin etkilerini en kısa sürede ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri konusunda uyarılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.