enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3117
EURO
34,8025
ALTIN
2.405,65
BIST
10.237,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
24°C
Hatay
24°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
25°C

Sen ne güzel bir insansın Ahmet YÜCE

Sen ne güzel bir insansın Ahmet YÜCE
12.06.2023
70
A+
A-

Galatasaray’ın adını taşıyan tüm kurumlara verdiği maddi ve manevi destek ile gönüllere taht kuran başarılı iş insanı A. Ahmet Yüce’ye anlamlı bir ödül takdim edildi. Galatasaraylılar Derneği’nin her yıl organize ettiği Geleneksel Pilav Günü, Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirildi. 90. Geleneksel Pilav Günü etkinliği Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Törende Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. H. Murat Develioğlu, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Başkanı Betül Pasinler, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Ayşe Fidan Baturalp, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan yer aldı.

Çelenk bırakılmasının ardından Galatasaray Lisesi’nde yenilenen yılan heykelinin açılışı yapıldı. Başkan Dursun Aydın Özbek ve yöneticilerin bir sonraki durağı Galatasaray Müzesi olurken buradaki Faruk Geç Atatürk Portreleri Sergisi de gezildi.

Program, Galatasaray Lisesi’nde 105. Devresi 50. Yıl Berat Töreni ile devam etti. Salondaki en kıdemli üye İrfan Aktar ile Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber 50. yıl kütüğüne nişan çaktı. Törende Galatasaray’a hizmet veren isimler de unutulmadı.

Galatasaray Lisesi 108. dönem mezunlarından Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Üyesi Ahmet Yüce Ocaklı’ya, Galatasaraylılar Derneği ve tüm Galatasaray kurumlarına verdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı ödül takdim edildi.

Törenin ardından bu yıl 90.’sı düzenlenen Geleneksel Pilav Günü etkinliği başladı. Festival havasında geçen organizasyonda futbol takımımızın aldığı 23. şampiyonluk kupası da yer aldı. Galatasaraylılar, şampiyonluk kupasına büyük ilgi gösterdi. Şampiyonluk ve pilav günü bandolar eşliğinde muhteşem bir törenle kutlandı.

Başkan Dursun Aydın Özbek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kulüp Üyeleri, Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

“PİLAV GÜNLERİ GALATASARAY’DA BAYRAM GÜNLERİ GİBİDİR”

Başkan Özbek konuşmasında, şu ifadeleri kullandı: “Galatasaraylılar için çok önemli bir gün. Geleneksel pilav günümüz bugün. Her zaman yaptığımız gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına bir çelek bıraktık. Pilav günleri Galatasaray’da bayram günleri gibidir. Herkes burada birbirini görür, hasret giderir. Bugün de böyle bir gün. Cumhuriyetin 100. yılında Galatasaraylıların bir araya geldiği önemli günlerden bir tanesi. Cumhuriyet’in 100’ü Galatasaray diyoruz. Bu sene lisede gösterilen başarılar hem üniversitede gösterilen başarılar, spor kulübünde gösterilen başarılar Cumhuriyetin 100. yılına imzasını attı. Emeği geçen herkese büyük bir teşekkür ediyorum. Süper Lig kupası da 100. yılda Galatasaray’a çok yakıştı.”

Çok mutlu olduğunu dile getiren Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Cemal Özgörkey ise “Pilavımız hepimiz için çok önemli. Ben de 50 senedir her pilava katılıyorum. Hava çok güzel. Sınıf arkadaşlarımızı, büyüklerimizi, küçüklerimizi görüyoruz. Sevgi dolu, hasret dolu bir gün geçiriyoruz. Çok mutluyuz hepimiz.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Sözcüsü Rıza Morova da “Ben de 112. dönem mezunuyum. Her sene bunu büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bütün eski mezunlar hep birlikte buluşuyoruz. Özlem gideriyoruz. Okulumuza nasıl bir katkıda bulunuruz diye kontrol ediyoruz. Her sene daha da artarak gidiyor bu coşku. Bu sene de gayet güzel bir kalabalık var. 50. yıl mezunları da plaketlerini aldılar. İnşallah biz de 50. yılları görürüz inşallah. Bu büyük camianın bir üyesi olmaktan, Galatasaray Lisesi mezunu olmaktan, Galatasaray Spor Kulübü’nün yönetiminde olarak katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki Galatasaraylıyım. Bu seneki şampiyonluk çok önemliydi. Cumhuriyetin 100. yılı ve 23. şampiyonluğumuz. Her çeyrek asırda biz şampiyon oluyoruz. Mayıslar bizim çeyrek asırlar da bizim.” şeklinde konuştu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu ise şunları söyledi:

“Bugün Galatasaraylılar mutlu günlerinden birini yaşıyor. Kulübümüzün kurulduğu, Galatasaray’ın irfan ocağı Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen geleneksel pilav günündeyiz. Başkanımızın birlik, beraberlik ve sevgi ortamının bugün tüm yüzlerde yansımalarını görüyoruz. Galatasaraylıların yüzü gülüyor. Biz de yüzümüzü güldüren başta başkanımıza, tüm Galatasaraylı futbolcular, teknik heyet ve Galatasaray camiasına bu pilav gününün kutlu olmasını diliyorum.”

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Demircan, “Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetin 100’ü Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarından bir tanesi daha pilav günündeyiz. Mektebin kültürünü öğrenerek büyüyoruz biz de. Yeni nesillerimizin de bu kültüre sahip çıkacağından yüzde yüz eminiz. Pilav gününün tüm Galatasaraylılar için kutlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Üyesi Ahmet Yüce Ocaklı ise şu ifadeleri kullandı:

“Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu sene bize 100. yılda şampiyonluğu kazandırdı. Galatasaray’ın en büyük başkanıdır kendisi. Benim de 50 senelik ağabeyimdir. Cumhuriyetin 100. yılında benim de ödül almam gurur kaynağı oldu. Her şey Galatasaray Lisesi’nde başladı. Bu hikaye Galatasaray Lisesi’nde başladı, kulüp de buradan çıktı. Herkes Galatasaray Lisesi’nin kıymetini bilsin. Başkanımı da tebrik ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.