enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3800
EURO
34,7251
ALTIN
2.424,71
BIST
10.005,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
27°C
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

SİGARASIZ YENİ HAYATA ADIM ATIN

SİGARASIZ YENİ HAYATA ADIM ATIN
09.02.2022
36
A+
A-

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, bir bağımlılık olan sigara içiminden kurtulmak için bireysel çabaların çok değerli olduğuna dikkat çekti. 9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma gününde yayınladığı mesajla tiryakilere seslenen Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, “Tütün tüketiminden kaynaklı nedenlerle dünyada yaklaşık 8 milyon insan hayatını kaybetmektedir” vurgusu yaptı. Mesajında Hatay’da 6 adet sigarayı bırakma Polikliniği bulunduğunu hatırlatan Dr. Mustafa Hambolat şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünya ülkelerinde, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerin önlenmesi ve küresel tütün salgınını önlemek amacıyla her yıl 9 Şubat “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.

Tütün tüketimi, dünyadaki önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alır. Günümüzde dünyada 1,3 milyar kişi sigara içmektedir ve içenlerin %80’i gelişmekte olan ülkelerdedir. Tütün tüketiminden kaynaklı nedenlerle dünyada yaklaşık 8 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde sigaranın sebep olduğu ölümlerin sayısı trafik, terör, iş kazası ve salgın hastalıklara bağlı diğer ölümlerin toplamından daha fazladır. Tütün; her şekil ve dozu ile zararlıdır, deneyen her 4 kişiden 3’ünün bağımlı hale geldiği ispatlanmış bir gerçektir.  Sigara içimi kişisel bir tercih değil, özgürlük hiç değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.