enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4790
EURO
34,9431
ALTIN
2.436,33
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
31°C
Hatay
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Suudi Arabistan Türk mallarına ambargoyu kaldırdı

Suudi Arabistan Türk mallarına ambargoyu kaldırdı
02.07.2022
61
A+
A-
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargoyu kaldırdığını açıkladı. Başkan Çinçin’in konu ile ilgili sosyal medyada yaptığı açıklama aynen şöyle: “Son yıllarda ülkemiz ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilime paralel olarak Suudi yönetimi bir süredir Türk ürünlerine ambargo uygulamaktaydı. Bu süreçte iki ülke arasında yaşanan ambargolardan ekonomik olarak en çok etkilenen illerin başında Hatay gelmektedir. İhracat verilerine bakıldığında Hatay ilinden Demir-Çelik, Yaş Sebze-Meyve, Gıda, Mobilya gibi sektörler başta olmak üzere Suudi Arabistan’a yoğun ihracat yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan’da 40.000’e yakın Türk vatandaşı bulunmakta ve bunun yaklaşık 30 bini Hataylı hemşerilerimizden oluşmaktadır. Yaşanan olumsuz süreç ilimizden çalışmak ya da yatırım yapmak üzere Suudi Arabistan’a giden vatandaşlarımızın ve ailelerinin sıkıntılı günler yaşamasına neden olmuştur.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaşanan tüm bu süreçte devletimizin ilgili kurumları nezdinde yaptığımız yazışmalar ile ilk günden itibaren konuya büyük hassasiyet göstererek, takipçisi olduk. Gelinen son süreç itibari ile Türkiye-Suudi Arabistan arasında karşılıklı görüşmeler yeniden başlamış olup dün itibari ile de Türk mallarına uygulanan AMBARGO ve Türk Tırlarına uygulanan kısıtlamalar kalkmıştır.
Suudi Arabistan ile yaşanan sıkıntıların aşılarak yeniden karşılıklı ticaretin başlaması bizleri çok sevindirmiştir. İki ülke arasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için harcanan çabaları Hataylı İş İnsanları olarak destekliyor, benzer adımların Suriye ve Mısır içinde atılmasını bekliyoruz. Suudi Arabistan ile ticaretin ülkemiz ve İlimiz yararına acilen beklenen düzeye gelmesini temenni ediyoruz”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.