enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3576
EURO
34,7880
ALTIN
2.394,97
BIST
10.247,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ZAMLAR ‘MÜDAVİMLERİ’ DE ETKİLEDİ

ZAMLAR ‘MÜDAVİMLERİ’ DE ETKİLEDİ
11.02.2022
34
A+
A-

Son zamanlarda restoranlar neredeyse hiç olmadıkları kadar gündemde. Ekonomik sıkıntılar fiyatlara, yeni fiyatlar da esnaf-müşteri ilişkisine yansıyor. Artan maliyetlere bir de 2022 itibarıyla yürürlüğe giren yeni faturalar eklendi. Bunun da etkisiyle son günlerde mekanların minimum adisyon ve azami masa işgali süresi uygulamalarını hayata geçirdiği gündeme geldi, bazı mekanların ısıtıcı kullanımını paralı yapması sosyal medyayı salladı. Fiyatlar ve ortaya çıkan bu tablo daimi müşterileriyle özel bağlar kuran restoranları da etkilemekte. Bu müessese önemli zira dostlarınızla, ailenizle, çalışma arkadaşlarınızla daima ilk tercihiniz olan ve mümkün olduğunca gittiğiniz bir restoran bulmak büyük rahatlık.

MÜDAVİM O SORULARI DÜŞÜNMEZ!

Damak tadınıza uygun, çalışanlarıyla artık sohbet ettiğiniz, müdavim ikramlarına mazhar olduğunuz bir mekan, yeni bir mekana giderken kafanızda oluşabilecek “Acaba yemekler nasıl, çalışanlar nasıl davranıyor, müşteri kitlesi nasıl?” gibi soruları düşünmemenizi sağlıyor.

müdavim (müda:vim), Arapça mudāvim

sıfat: Bir yere sürekli olarak giden (kimse), gedikli”

Toplumumuzda halk arasında “müdavimcilik” de denen kavramın yeri çok özel. Ama son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar müdavim-restoran ilişkisini de zedelemiş durumda. Peki müdavimler artık restoranlara daha mı az gidiyor? Restoran işletmecileri anlattı.

‘HER GEÇEN GÜN AZALIYOR’

Beyoğlu’nda bilinen bir Karadeniz restoranının işletmecisi olan Hızır Keskin insanların harcamalarını belli ölçüde kıstıkları için müşterilerinde bir azalma olduğunu söylüyor. İnsanların dışarıda yemek yeme alışkanlığından bu dönemde uzaklaşabileceğini söyleyen Keskin’e göre 2022 ilkbaharı oldukça kritik.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.