enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

14 Yaşındaki Çocuğa Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Ay Hapis Cezası!

14 Yaşındaki Çocuğa Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Ay Hapis Cezası!
12.07.2023
34
A+
A-

“Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla hâkim karşısına çıkarılan 14 yaşındaki çocuğa da hapis cezası verildi.

Ortaokul öğrencisi B.C.G., “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” gerekçesiyle İstanbul Gaziosmanpaşa 2. Çocuk Mahkemesi’nde yargılandı. İlk kez 18 Mayıs’ta hâkim karşısına çıkan çocuğun 6 Temmuz’da yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada Cumhurbaşkanlığı’nın şikâyetçi olmadığını belirtti. Ancak buna rağmen 2009 doğumlu B.C.G.’ye “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği” iddiasıyla önce 1 yıl hapis cezası verildi. Ardından da sanığın yaşının küçük olduğu ve “iyi hali” gerekçe gösterilerek 7 ay indirim yapıldı. B.C.G.’ye beş ay hapis cezası veren mahkeme, ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ da karar verdi.

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ, DAVA AÇILDI

Savcı Bilal Korkmaz tarafından hazırlanan iddianamede, ‘delil’ olarak o dönem 13 yaşında olan B.C.G.’nin bir WhatsApp grubunda sarf ettiği sözler gösterildi. Soruşturma, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan şikâyet gerekçe gösterilerek açıldı. Çocuk hakkında bir de Adli Tıp’a rapor hazırlatıldı.

Raporda, çocuğun eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede, çocuğun, “Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddia edilerek cezalandırılması istendi.

BERAATİNİ TALEP ETMİŞTİ

İlk duruşmaya katılan çocuk, “WhatsApp grubunda Erdoğan isimli bir şahıs, Atatürk ile hakaret içerikli mesajlar yazınca ona tepki gösterdim. Cumhurbaşkanı’na hakaret kastım yok. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Çocuk daha önce savcıya verdiği ifadede ise “WhatsApp grubunda bulunan şahısların şeriat gelecek, idam gelecek. Atatürk’ü sevenler idam edilecek. Şeriat yanlısı olmayanlar ülkemizde rahat yaşayamayacak. Ülkede şeriat yanlısı olmayanların yeri yok” şeklinde ifadeler kullandığını ve buna tepki gösterdiğini ancak küfür etmediğini belirtmişti.

1075 ÇOCUĞA DAVA

“Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılanların sayısında da geçen yıl rekor kırıldı. Geçen yıl tam 16 bin 753 kişi hâkim karşısına çıkarıldı. “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama”, “Türk Milletini”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan 2022 yılında tam bin 75 çocuğa dava açıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.