enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
22°C
Hatay
22°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Çok Bulutlu
30°C

Çocuklara dokunmayın

Çocuklara dokunmayın
24.05.2022
52
A+
A-

İtalya’nın önde gelen iş insanlarından biri olan Francesco Terrone’nin az bilinen şair yönünü ve birbirinden güzel şiirlerinin hikayesini gazeteci Dündar Keşaplı kaleme aldı. Francesco Terrone, aslında İtalya’nın önemli iş insanlarından ve bir mühendis. Terrone, az bilinen bir yönünü, iyi bir şair olduğunu Napoli’nin efsanevi futbolcusu Diego Armando Maradona’nın ölümü ardından onun için yazdığı şiirle daha geniş kitlelere gösterdi.

Şiirleri ve yazılarıyla çok sayıda ödül de alan Terrone özellikle “Napoli’nin Diego’su” şiiriyle büyük ilgi uyandırmıştı ülkesi İtalya başta olmak üzere tüm dünyada.

Terrone, son günlerde ise özellikle savaşa ve savaştan en çok etkilenen çocuklar için üzüldüğünü belirtiyor. Ünlü şairin çocuklar için yazdığı şiirler de dikkati çekiyor. Roma’da kısa süre önce düzenlenen Tulipani di Seta Nera Film Festivali’nin açılışında üç şiiri okunan Şair Terrone büyük beğeni topladı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Savaşta mağdur olan çocukları gördükçe içinin parçalandığını belirten Terrone, “Çocukları o zor koşullarda gördükçe çok üzülüyorum” diyor.
Bu savaşın ve başta çocuklar için yarattığı travmanın bir an önce bitmesi temennisini dile getiren Terrone, diplomasinin etkin şekilde devreye girmesini umuyor. Terrone, çocukların küçük yaşlarda evlerini, okullarını ve arkadaşlarını terk etmek zorunda kalmasının büyük bir travma olduğunun altını çiziyor. Vakfı aracılığıyla savaştan kaçan 80 öksüz çocuğa yardım eden Terrone, bu dramın bitmesi için dua ettiğini kaydetti. Bu arada, Terrone, özellikle farklı din ve kültürlerin birbirine yakınlaşmasının önemine inandığını da belirtti.

İtalyan iş insanının çocuklar için yazdığı şiir şu şekilde:

COCUKLARA DOKUNMAYIN..
Küçüklere dokunmayın.
Dokunmayın yaralarına,
gözyaşlarına kucak açın,
kırın denizdeki dalgalara benzeyen
ve nefessiz bırakana dek yok eden
nice bencillikleri.
Yürütün onları
düşüncelerinin hürriyetine doğru.
Çocuklara dokunmayın.
Bırakın güneş okşasın onları,
büyütün onları
hayatın çatı olukları altında,
büyütün onları
çünkü hayatın kendisidir onlar…
ömür boyunca!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.